Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zachte massage, gericht op het ontspannen van spieren en het verbeteren van de doorbloeding. De massagetechnieken bestaan vooral uit strijkingen en knedingen, die de bloedsomloop en stofwisseling positief beïnvloeden. Het draagt bij aan de bewustwording van je eigen lichaam.

Doordat vrijwel je hele lichaam aan bod komt heeft deze massage een zeer gunstige invloed op o.a. stress gerelateerde klachten.

Voor meer informatie of het boeken van een massage bel 06-36127940 of mail naar info@bij-ann.nl.

Ontspanningsmassage

Klachtgerichte behandeling

Een klachtgerichte behandeling begint met een uitgebreid intakegesprek waarbij we jouw huidige klachten in kaart brengen, je medische geschiedenis doornemen en een behandelplan opstellen. Onderdeel van het intakegesprek is ook een inspectie van de stand van de voeten, knieën, heupen, nek, schouders en de hele wervelkolom. Wanneer het ene lichaamsdeel scheef staat, heeft dit invloed op andere delen van je lichaam met allerlei klachten als gevolg.

Voor meer informatie of het boeken van een massage bel 06-36127940 of mail naar info@bij-ann.nl.

Massagetafel

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een stevige tot zeer stevige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Er wordt gemasseerd met de platte vuist, elleboog en onderarm met weinig olie voor een diep ontspannend effect. De druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurige spanningsklachten. In geval van stress spannen spieren zich aan. In geval van te veel stress spannen spieren zich nog sterker aan. In geval van structurele stress spannen spieren zich te lang aan. In dat geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. Het omringende bindweefsel verkleeft waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is dan kunnen de klachten steeds ernstiger worden.

Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen. Na deze massage kan je lichaam soms wat gevoelig zijn. Dit kan een aantal dagen aanhouden en zal dan verdwijnen. Het zal je meer ruimte en ontspanning geven waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten.

Voor meer informatie of het boeken van een massage bel 06-36127940 of mail naar info@bij-ann.nl.

Massagetafel

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een periode waarin er veel van je lichaam gevraagd wordt. De extra kilo's vormen een toenemende belasting. Veel vrouwen krijgen in de loop van de zwangerschap fysieke klachten.

De meest voorkomende klachten zijn:

  • vermoeidheid
  • (lage) rugpijn
  • pijnlijke benen en voeten
  • slecht slapen
  • kramp
  • vochtophoping (oedeem)

Je lichaam maakt tijdens de zwangerschap overuren. Dus ook zonder specifieke klachten is het geen overbodige luxe het overbelaste lichaam met een ontspanningsmassage tot rust te laten komen.

Zwangerschapsmassage is een uitstekende manier om pijnklachten te verzachten en je lichaam te laten ontspannen. Deze massage zorgt ervoor dat jij en je kindje tot rust komen. De massage concentreert zich op je nek en schouders, die tijdens de zwangerschap extra worden belast. Maar natuurlijk – behalve je buik – ook de andere delen van je lichaam.

Voor meer informatie of het boeken van een massage bel 06-36127940 of mail naar info@bij-ann.nl.

Zwangerschapsmassage

Stoelmassage

Een stoelmassage is een korte massage die over de kleding heen gegeven wordt waarbij je op een speciale soort van stoel plaatsneemt. De houding op de stoel maakt het mogelijk vooral de nek, schouders en rug goed te masseren. Spieren worden zo effectief aangepakt en je lichaam en geest kunnen lekker ontspannen en weer nieuwe energie op doen.

Een stoelmassage kan voor zowel een ontspanningsmassage als een klachtgerichte behandeling geboekt worden en is ook te boeken als bedrijfsmassage. Neem voor prijzen contact met mij op en ik breng graag een offerte op maat uit.

Voor meer informatie of het boeken van een massage bel 06-36127940 of mail naar info@bij-ann.nl.

Stoelmassage

Workshop Leren Masseren

Lijkt het je ook zo leuk om iemand heerlijk te laten ontspannen door het geven van een massage?

Leuk om samen met je partner, vriend of vriendin te doen. Ook leuk om cadeau te geven.

In een avondvullende workshop kun je de basis van het masseren leren. De avond begint met een stukje theorie over de rugspieren, het gebruik van olie en verschillende massagetechnieken. Aan het einde van de avond kun je een volledige ontspanningsmassage van rug, nek en schouders geven.

De prijs van de Workshop is € 50,00. (inclusief reader, koffie/thee en iets lekkers)

Ben je na deze avond helemaal om en wil je nog meer leren? Ook dat is mogelijk. Op verzoek verzorg ik ook een vervolg Workshop. Informeer naar de mogelijkheden.

“Masseren kun je leren; je familie en vrienden zullen het waarderen”

Voor meer informatie of het boeken van een workshop bel 06-36127940 of mail naar info@bij-ann.nl.

Praktijk

Massagepraktijk Bij Ann
De Gaullesingel 59
6716 LE Ede

BTW-nr: NL001920398B48
KvK-nr: 71336079

© Anneke Bammens - Massagepraktijk Bij Ann